Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 20 of 79

Thread: Reset the world for beta?

  1. #1
    Playstuff Member .ps Vox Phantom's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    293
    Cookies Given
    172
    Cookies Received
    195

    Reset the world for beta?

    Anyone fancy starting a new minecraft world? A fresh start for the beta would be good

  2. #2
    Administrator Post Script's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,666
    Cookies Given
    2,337
    Cookies Received
    1,110
    Blog Entries
    2

    Re: Reset the world for beta?

    Yes, could also have a survival and a creative server?

    I know some people like the challenge of creating things under the hardships of exploding monsters etc, whereas others would prefer to potter around a create all the time rather than do things just to survive.

    Thought/opinions?

  3. #3
    Now even more spooky!
    Spam Prince Vegeta
    awesome-o's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    4,108
    Cookies Given
    2,493
    Cookies Received
    1,706

    Re: Reset the world for beta?

    I would kinda be up for it, but really, we recently reseted and doing all the hardwork again?! :S
    Though i need to do my castle again anyways, still didn't fix the floor burning

  4. #4
    Moderator DJive's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    650
    Cookies Given
    178
    Cookies Received
    377

    Re: Reset the world for beta?

    Quote Originally Posted by Post Script View Post
    Yes, could also have a survival and a creative server?
    I think we have weighed this option and just found it causes to much stress on the server. What we could do IF we make a BETA world is make a creative area far off and a warp to that area accessible to all. I think in this area we could also turn creepers off, well the explosion anyways
    Cookie given from: Wondwi.ps

  5. #5
    Toilet Frog .ps Leminnes's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1,387
    Cookies Given
    394
    Cookies Received
    943
    Blog Entries
    6

    Re: Reset the world for beta?

    I'd be cool with resetting it. Always like starting fresh.

    ^^^click here!^^^

  6. #6
    Eggstraordinary Sole Member of the 'I made the 5000th Post in the Subtle Spamfest Thread' Club and Owner of the Longest User Title On Playstuff illosipuli's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    921
    Cookies Given
    268
    Cookies Received
    418

    Re: Reset the world for beta?

    Yeah, I've kinda dropped off the train that is the Playstuff Minecraft server so I wouldn't mind a reset. I hadn't really achieved anything anyway so I'm really not losing anything.
    An "ickled onion" from an unknown country

    Work together as a team
    Download douchey hats on Steam
    The doors are openin' that's yer cue...
    Time to play Team Fortress Two!

  7. #7
    Now even more spooky!
    Spam Prince Vegeta
    awesome-o's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    4,108
    Cookies Given
    2,493
    Cookies Received
    1,706

    Re: Reset the world for beta?

    Quote Originally Posted by DJive View Post
    I think we have weighed this option and just found it causes to much stress on the server. What we could do IF we make a BETA world is make a creative area far off and a warp to that area accessible to all. I think in this area we could also turn creepers off, well the explosion anyways
    Oh that would be cool, but it'll need to be really really far away from spawn, because if we are starting a new server, i'm wanting to start a base thats like a hour walk from spawn

  8. #8
    Administrator
    L4D2 Group Co-ordinator
    Hawk's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    6,378
    Cookies Given
    1,795
    Cookies Received
    3,190
    Blog Entries
    2

    Re: Reset the world for beta?

    Also: train mod!
    Last.Played


  9. #9
    ლ(ಠ益ಠლ) Logan's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    5,983
    Cookies Given
    4,154
    Cookies Received
    2,950
    Blog Entries
    14

    Re: Reset the world for beta?

    in two minds.

    Map is huge so plenty of room left to build - why scrap what's been built so far?

    Don't listen too hard to me though - I've been on very little since there were stuff that kills. I'm a pottering kinda minecrafter and figure I need a local server
    Twitter @Logan_ps - Twitch.tv Logan

  10. #10
    Administrator
    L4D2 Group Co-ordinator
    Hawk's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    6,378
    Cookies Given
    1,795
    Cookies Received
    3,190
    Blog Entries
    2

    Re: Reset the world for beta?

    I'd love a new map too. It's a fresh chance for everyone.
    Yea, we put a lot of work in our buildings, but I like a clean map to explore once and a while.


    And personally, I don't mind Survival. It's not THAT hard buildings something nice. Just look at what some people did.
    Last.Played


  11. #11
    Registered Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    46
    Cookies Given
    3
    Cookies Received
    1

    Re: Reset the world for beta?

    i would love to see the world like it is right now, if you want you can make more warp points so new players can travel to other places faster and start a new building near those points. in my opinion the world is endless so keep it.
    Cookie given from: Logan.ps

  12. #12
    ლ(ಠ益ಠლ) Logan's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    5,983
    Cookies Given
    4,154
    Cookies Received
    2,950
    Blog Entries
    14

    Re: Reset the world for beta?

    i've spent hours on my base but am nowhere near finished. i see no reason to restart really? would be a shame, i'm sure people who\ve got things built will be more likely to come on again knowing they can pick up where they left off. having to start again may be a downer for them?
    Twitter @Logan_ps - Twitch.tv Logan

  13. #13
    Moderator DJive's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    650
    Cookies Given
    178
    Cookies Received
    377

    Re: Reset the world for beta?

    Quote Originally Posted by Colt View Post
    i've spent hours on my base but am nowhere near finished. i see no reason to restart really? would be a shame, i'm sure people who\ve got things built will be more likely to come on again knowing they can pick up where they left off. having to start again may be a downer for them?
    I'd find a way to carry over my Grand Central terminal for sure... and TBH prolly place it more to spawn area so people can use it.

    Like everything else though when we do a map restart we learn some things etc like if we were to do a map reset i think the following would be good.

    1. Setup borders. There is a mod that says X amount of blocks away from spawn will tele player back to the last block. a LOT of servers have this on as to not lag the server with people randomly going a billion blocks out and causing it to render and also you set the distance so 6000 blocks is about a 30 minute straight walk i think ((6k from center of spawn so it would end up being a circle, I love this mod personally)

    2. setup a larger spawn zone protection. I know a lot will not be for this however the reasoning is to be to have people build more welcoming and realistic building @ spawn almost like a town center.

    3. re-steup user groups and permissions.

    ((im sure i'll add more later))

  14. #14
    Now even more spooky!
    Spam Prince Vegeta
    awesome-o's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    4,108
    Cookies Given
    2,493
    Cookies Received
    1,706

    Re: Reset the world for beta?

    Totally wouldn't mind a fresh install, but we would need a good user group setup. All my lava in my moat was stolen and now there are huge lava falls from out of the blue around my building.

  15. #15
    Administrator
    L4D2 Group Co-ordinator
    Hawk's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    6,378
    Cookies Given
    1,795
    Cookies Received
    3,190
    Blog Entries
    2

    Re: Reset the world for beta?

    We should build DJives station at spawn! It's kinda symbolic too A place for everyone to leave for their adventure!
    And it would be real handy to build tracks to everyone's base.
    Last.Played


  16. #16
    Toilet Frog .ps Leminnes's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1,387
    Cookies Given
    394
    Cookies Received
    943
    Blog Entries
    6

    Re: Reset the world for beta?

    Quote Originally Posted by awesome-o View Post
    Totally wouldn't mind a fresh install, but we would need a good user group setup. All my lava in my moat was stolen and now there are huge lava falls from out of the blue around my building.
    Lol, you wouldn't happen to be by the north tower, would you?

    ^^^click here!^^^

  17. #17
    Playstuff Member .ps ekay's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    217
    Cookies Given
    19
    Cookies Received
    150
    Blog Entries
    2

    Re: Reset the world for beta?

    Is it possible to import chunks from one world to another?
    Can we use the #home POI system to mark our homes and/or things we want to keep and get those chunks imported into a new world?

    I love my home, but it's not finished. And ever since the creepers and player damage was added I can barely work on it any more.

  18. #18
    Now even more spooky!
    Spam Prince Vegeta
    awesome-o's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    4,108
    Cookies Given
    2,493
    Cookies Received
    1,706

    Re: Reset the world for beta?

    Quote Originally Posted by Leminnes View Post
    Lol, you wouldn't happen to be by the north tower, would you?
    Yes, i was the first settler there!

  19. #19
    Registered Member RantMachine's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    125
    Cookies Given
    3
    Cookies Received
    47

    Re: Reset the world for beta?

    I have to admit I'd be a little sad to see the end of my current building project, but on the flip side it's so isolated that nobody will ever bother coming to see it! And as anyone who has visited it lately will know, I'm already bored of my gargoyle
    I like the idea of putting things in place to encourage people to establish a proper settlement around the spawn. While the weird and wonderful structures spread far and wide are very cool, it'd be nice to have a sprawling metropolis at the middle of it all
    I think the thing I'd miss the most is the tower/temple thingie Amnesiac built, it's SO friggin' cool.

  20. #20
    Greater crested hermit ninja Boylee's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    7,595
    Cookies Given
    6,072
    Cookies Received
    5,651

    Re: Reset the world for beta?

    Just out of interest is it possible to set it so everything West of spawn contains monsters and everything East has no monsters?

    I've not really built anything on the current server so I'm not fussed either way. My personal preference, if I had to choose would be to run a true realism survival server. I would suggest that we have a day where we turn monsters off so we can set up a small fort around spawn and then once suitable defences are in place we turn the monsters on and let people venture out and survive.
    cp_triplet - ctf_chicane - cp_cruff - pl_clifftop

    --------------------------------------------------------------
    [UC] Boylee is in an unknown country.

Page 1 of 4 1234 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •